Foto: screenshot YouTube

Bioscoop Kinepolis Groningen presenteert donderdag 25 juni een filmvoorstelling speciaal voor dove en slechthorende kinderen. De film ‘Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn’ wordt getolkt door een tolk (Nederlandse) gebarentaal.

Dit gebeurt mede op initiatief van Anna Schuurman-de Leur, ‘een ondernemende moeder uit Groningen’, meldt bioscoopmanager Remon Koster in een persbericht. ‘Ze wilde haar gezin kennis laten maken met de wondere wereld van de bioscoop. Dat moest de film Kruimeltje worden.’

Schuurmans 5-jarige zoon is echter doof kan en nog niet snel genoeg lezen om ondertiteling te volgen. Een ‘probleem’ dat uitsluitend met de inzet van een gebarentolk op te lossen is.

Omdat niet elke bezoeker op een gebarentolk – op een speciaal uitgelicht podium voorin de zaal – zit te wachten, leek deze oplossing aanvankelijk niet haalbaar. Koster: ‘Toch intrigeerde de vraag ons en zijn we in gesprek gegaan.’

Publiek informeren over naamgebaren

Dit resulteerde in een speciale filmvoorstelling op 25 juni. De zaal gaat om 16.30 uur. Vervolgens wordt het publiek geïnformeerd over de verschillende naamgebaren die de tolk gebruikt voor de personages uit de film. De film begin om 16.45 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar annadeleur@gmail.com .

Bron: dvhn.nl