Een Ster-reclame met ondertiteling van teletekst 888 NOS

Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar de Ster ondertitelt sinds 1 januari de reclames bij de publieke omroep. De ondertitels zijn op te roepen via teletekstpagina 888.

Nederland telt naar schatting 1,5 miljoen doven en slechthorenden en die wil de Ster ook bedienen. “We vinden het belangrijk om alles dat op de publieke omroep wordt uitgezonden voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken’, zegt Ster-directeur Frank Volmer.

Er is veel waardering voor deze stap, zo blijkt volgens de Ster uit onderzoek. 55 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar zou zeer positief zijn. Bij de doelgroep van doven en slechthorenden is twee derde van de reacties zeer positief.

Ook de adverteerders kunnen blij zijn, zegt de Ster. “Een commercial met ondertiteling heeft een groter bereik en verduidelijkt de boodschap.”

In totaal gebruikt een op de vier Nederlanders weleens teletekstpagina 888. Dit zijn doven en slechthorenden, maar ook mensen in ruimtes waar het geluid van de televisie niet aanstaat, zoals sportscholen.

Bron: nos.nl