Voor de keepers van Fortuna Düsseldorf moet het wel even wennen zijn nu zij training krijgen van een nieuwe trainer. Dirk Zimmerman is na het vertrek van doorgeschoven van de onder-23 naar het eerste elftal. Een klein dingetje: hun nieuwe trainer hoort geen klap. Zimmerman is namelijk doof. Wat? Ja, doof!!

Voor de doelmannen van de Bundesliga-club moet dat wel even apart zijn. Schreeuwende trainers langs de lijn, ruziënde spelers, een stadion dat massaal fluit, het fluitje van de scheidsrechter. Zimmermann zal er niet zo heel veel van meekrijgen. De 50-jarige keeperstrainer hoort slechts 20% met dank aan zijn hoorapparaat. “Er zijn mensen die daar hun vraagtekens bijgezet hebben. Het was voor mij altijd een uitdaging om daar juist mee te dealen”, zegt hij tegen BILD.

De keeperstrainer kan wel gewoon praten met natuurlijke lapbewegingen. Daarnaast kan hij ook wel een potje brullen als we zijn oude onderdanen moeten geloven. Zelf heeft hij er gelukkig dus niet al te veel last van en kan hij gewoon zijn beroep uitvoeren. En of hij ooit kippenvel in een stadion krijgt? “Ja! Ik ervaar alles. Ook hoor ik het heel zachtjes als de scheidsrechter fluit.”

Bron: sportnieuws.nl