Door Faayyaaz van Dijk 6 december 2019

Thao is 29 jaar en komt uit Brabant, Etten Leur om precies te zijn. Ze woont al elf jaar in Rotterdam, waarvan één jaar samen met haar vriend. Thao is doof, maar dat is maar een klein onderdeel van wie ze is. Ze is namelijk vooral de trotse eigenaresse van The Brow Bar.

Het advies dat ze aan mensen geeft die zelf aan hun wenkbrauwen gaan plukken is: “Less is more! Haal niet te veel weg en als je twijfelt: doe het niet!”

Waarom Rotterdam?

”Ik wilde heel graag de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen, maar in Brabant wilde geen enkele opleiding mij aannemen! Dit omdat ik doof ben. Toen ben ik verder gaan kijken in andere steden. Ik kwam eerst terecht bij een opleiding in Leiden, maar ben snel daarna een andere opleiding gaan volgen in Den Haag. Ik ben overigens wel gelijk in Rotterdam komen wonen en ben nooit meer weggegaan. Ik word hier geaccepteerd, ik vind het een leuke stad, mijn vrienden wonen hier en ik hou van de Rotterdamse mensen: ze zijn hier openminded en direct.”

Wat doe je allemaal bij The Brow Bar?

“Ik richt me vooral op het mooi maken van wenkbrauwen. Ik volg nu ook een cursus voor permanente make-up. Dan worden mijn klanten wakker met mooie wenkbrauwen, haha. Permanente make-up opbrengen kan zoveel beter! Soms zie je mensen lopen met blauwige of rode wenkbrauwen – dat is zo zonde. Ik heb zelf ook permanente make-up en ik weet hoe het is om niet voldoende geïnformeerd te worden. En dat wil ik beter doen. Daarnaast kan ik ook aan de slag met wimpers en onthaar ik het gezicht.”

Thao
Foto: Luuk Barendrecht

Waarom wenkbrauwen en niet bijvoorbeeld haar of make-up?

“Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met wenkbrauwen. Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik wenkbrauwen heel interessant vond. Wenkbrauwen maken iemands gezicht. Als iemand een wenkbrauw zou willen waar ik niet achter sta, dan doe ik het ook niet. Die persoon kan dan beter naar iemand gaan die dat wel wil doen. Ik kan uitleggen welke vorm wenkbrauw bij je past. Wat veel mensen ook niet weten is dat het bijna onmogelijk is om je wenkbrauwen precies gelijk te krijgen. Het zijn eigenlijk zusjes.”

Wat een bijzondere locatie!

“Zeker! Haha maar, gewoon heel eerlijk… Het is hier goedkoop en ik kon hier makkelijk van start gaan. Maar ik zit hier nog maar tot eind december.” Wat?! “Ja, de eigenaar van dit pand heeft een andere bestemming gevonden voor deze locatie en dus moeten alle ondernemers in dit pand weg. Ik ga dus verhuizen.”

Verhuizen?! Wij willen meer weten…

“Ja, ik ga niet alleen verhuizen, maar ik ga ook mijn naam veranderen. The Brow Bar is toch iets te algemeen vind ik. Ik wil iets dat meer bij mij past. De nieuwe naam wordt Fili Brow. Fili staat voor opvullen met verf, henna en permanente make-up.” Maar waar verhuis je heen!? “Haha, ik verhuis naar Rotterdam-Noord. Vanaf 8 januari kun je op de nieuwe locatie terecht.” Ik wil veel meer gaan groeien… Ik wil op den duur ook personeel aannemen als ik ben verhuisd. Het is soms erg druk en als ik ga uitbreiden kan ik veel meer mensen helpen aan mooie wenkbrauwen.”

Is doof zijn lastig?

“Mensen denken vaak dat ze aardiger tegen me moeten zijn omdat ik doof ben, maar dat is niet zo. Ik kan veel hebben. Je hoeft niet per se aardig tegen me te zijn en je hoeft echt niet bang te zijn dat je me kwetst. Je moet gewoon zeggen wat je wilt. Ik waardeer het namelijk als mensen eerlijk en direct tegen me zijn. Daar kan je als mens alleen maar van groeien. Ik zou ook tegen mensen die horen willen zeggen dat ze dove mensen een kans moeten geven. Bedrijven zijn soms bang. Maar omdat iemand doof is kan je er niet gelijk vanuit gaan dat het niet gaat werken. Kijk desnoods eerst hoe een samenwerking gaat en maak gewoon duidelijke afspraken. Tegen dove mensen wil ik zeggen: volg gewoon je droom, alles is mogelijk.”

Dromen?

”Ik heb veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren. Daarnaast ben ik visueel heel sterk, dat heeft denk ik te maken met dat ik doof ben. Wat ik doe wil ik heel graag en doe ik met liefde en plezier. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en heb er alles aan gedaan om te bereiken waar ik nu ben. Dus eigenlijk volg ik nu al mijn droom: ik heb mijn eigen salon! Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was of zou gebeuren… Maar het is me toch gelukt. Ik zou nog wel ooit een eigen make-uplijn willen hebben. Een make-uplijn speciaal voor wenkbrauwen. En natuurlijk wil ook nog blijven leren, ik wil nog beter worden.”

Meer over The Brow Bar Rotterdam ontdekken?

Bron: indebuurt.nl