23-11-2019 – Berryl Boobo

Het dovenCafe werd bij La Cuisine Garden gehouden op zateredag 23 novenber 2019 het eerste keer dat wij een dovenCafe in Suriname houden. Wij hopen  dat doven en horenden hierdoor wat dichter bij elkaar komen, want die leven volgens  nog te veel langs elkaar hee

“Mary-Jeane Fernandes van MIXEDEARS Project liep al tijd met idee rond om een Dovencafé samen met Stg.Sudobe te beginnen. Hierdoor komen horenden weinig in aanraking met gebarentaal en loopt de communicatie tussen  “een Dovenccafé die werelden weer wat dichter bij elkaar brengt. Als steeds meer mensen op een natuurlijke manier met doven kunnen communiceren, wordt het voor hen veel makkelijker om met alles mee te doen.”

Het DovenCafe bij La Cuisine Garden was SUPER TOP EN GEZELLIG , iedereen had  ervan geniet lekker Hapje en Drankje gekocht lekker Pasta , Nasi , Bami etc en ook lekker drank Parbo Bier ,Cocktail . 6 doven hadden ervaring om te leren bedienen en gasten ontvangen wat een leuke idee om doven leren te bedien was prachtig ze wilden het zo graag leren . DovenCafe is ook in het Buitenland .

Ik vind dovenCafe speciaal om doven en horenden  elkaar te ontmoeten en communiceren ,Want  ze kunnen elkaar makkelijk begrepen Soms mensen snappen doven niet vaak Dus elkaar ontmoeting is beter, Zo kunnen we van elkaar leren en elkaar beter begrijpen .

Stichting Sudobe werkt samen met La Cuisine Garden en MIXEDEARS Project om Dovencafe samen te organiseren