270 deelnemers van verschillende sociale organisaties hebben zaterdag deelgenomen aan de door het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) georganiseerde wandelloop voor en met mensen met een beperking. Daarnaast hebben zich spontaan nog individuele lopers, de padvinders, een dansgroep en andere wandelaars bij de loop aangesloten. Er heerste een blijde stemming en eenieder was het erover eens dat de loop behalve noodzakelijk, ook geslaagd was.

De slogan bij deze loop was ‘Disabilities’: loop voor emancipatie, acceptatie en integratie op weg naar een inclusieve natie. De streep door de Dis, omdat we niet willen kijken naar de beperkingen maar de abilities, de mogelijkheden, de talenten, zegt de organisatie. Deze groep komt dagelijks nog steeds barrières tegen, waarvan ze gevrijwaard willen zijn. Acceptatie houdt in dat zij geaccepteerd moeten worden zoals zij zijn. Geen aparte scholen en aparte zaken, maar aanpassingen zodat zij kunnen meekunnen -integreren – in het dagelijks leven.

De deelnemers waren van Wan Okasi, Stichting Betheljada, Stichting Huize in de ruimte, Matoekoe, Stichting Down Syndroom, SuDoBe, NSBS, de Kennedyschool, Huize Tyl Tyl en Special Olympics.
De minister van Sociale Zaken Andre Misiekaba was aanwezig bij de wandelloop, evenals de DNA-leden Carl Breeveld, Dew Sharman en Jennifer Vreedzaam. Er was vooraf een korte infobeurs. De EHBO heeft gezorgd voor ondersteuning tijdens de loop.