In Marokko willen doven en slechthorenden hun diverse talenten verder ontwikkelen, maar de socio-economische omstandigheden zijn niet gunstig voor hen.

Ongeveer 66% van de mensen met speciale behoeften hebben geen toegang tot onderwijs in Marokko, bijna 16% van hen is doof of slechthorend.

Onderwijsinstelling Attawasol voor doven en slechthorenden in Tanger probeert deze doelgroep verder te helpen bij hun educatieve ontwikkeling, ondanks het feit dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn en er geen vervolgonderwijs voor hen bestaat.

In de video is te zien dat verschillende betrokkenen de Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani oproepen om verdere educatieve ontwikkelingen voor doven en slechthorenden mogelijk te maken binnen het Koninkrijk. De vader van een slechthorend kind (Ahmed Boulaich) geeft aan dat zijn zoon genoodzaakt is te stoppen met school, aangezien er geen vervolgopleiding voor hem mogelijk is in Marokko. 

Directrice Hana Hasni geeft aan dat haar school het afgelopen schooljaar 112 nieuwe inschrijvingen binnenkreeg. “Het is voor ons moeilijk om de oudere doelgroep de juiste educatieve begeleiding te geven en hopen in de toekomst te kunnen samenwerken met andere organisaties om hierdoor erkende opleidingen te kunnen verzorgen”, aldus Hasni.

Videocredit: Lefr360

Bron: m.marokko.nl