WUS-bestuurslid Xiomara Simons overhandigt een pakket aan een vrouw met een gehoorbeperking. Naast haar de gebarentolk Rosita Etnel- Sewcharan.

Het leed onder mensen in Suriname wordt onderschat. De groep die hiervan het meest te verduren heeft, zijn mensen met een beperking die geen permanente steun krijgen van derden. Dit zei Roseline Daan, voorzitter van de Stichting Women United Suriname (WUS), zaterdag bij de uitreiking van 20 levensmiddelenpakketten aan enkele minstbedeelden onder de doven.

Onder de groep van ruim 30 personen waren er kinderen van het Kennedy internaat wiens ouders het bijzonder moeilijk hebben. Evenals Daan, merkte ondervoorzitter Orpheu Marengo op dat het geven van pakketten een daad van liefde behoort te zijn. Het thema van WUS voor deze activiteit was dan ook ‘Geef Liefde.’ Volgens Marengo helpt liefde een mens versterken om door te gaan in het leven. Die liefde die wij hebben, blijven wij aan elkaar geven.” Daan prees het bestuur van WUS dat de pakketten en een maaltijd, uit eigen zak heeft gefinancierd. Miquil van Coblijn, bandleider en eigenaar van de muziekgroep Creative, heeft zich spontaan aangemeld voor ondersteuning evenals een stille donor uit de Verenigde Staten van Amerika.
 
“Het zijn mensen die hart hebben voor hun medemens en ze willen er absoluut niets voor terug”, merkte Marengo op. De stichting Suriname Doven Belangen (SuDoBe) heeft geholpen met het selecteren van de personen. SuDoBe-vertegenwoordiger Rosita Etnel-Sewcharan benadrukte dat de behoefte onder deze doelgroep groot is. “De actie van WUS is groot, omdat het komt uit een liefdevol en gemeend hart.” Ook Jeanette Adel, hoofd van het Kennedy internaat stelde dat deze vorm van geven aan mensen die veel leed ervaren, wordt gewaardeerd.
 
Onder de kinderen die aanwezig waren is er één van wie de moeder blind is, van een andere is de vader verlamd en de moeder is werkloos en van de derde is de moeder alleenstaand. “Ik ben blij en verrast met deze steun en dat dit voor ons is gedaan. Dat maakt ons sterker”, zei voorzitter van de groep dove-vrouwen Stefanie Samcke. Zij bedankte namens de doelgroep voor de gezellige dag.