Tijdens de workshop ‘gebarentaal’ georganiseerd door JCI Paramaribo. Foto: Facebook

JCI Paramaribo had op vrijdag 06 juli 2018 in samenwerking met de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe) een workshop ‘gebarentaal’ georganiseerd. Deze workshop stond bekend onder de naam: ‘JCI Paramaribo Social Awareness Workshop’.

Middels het verzorgen van de workshop beoogt de organisatie een zekere bewustwording en begrip te creëren binnen de samenleving over doven en slechthorenden in Suriname.

De 28 deelnemers hebben onder andere kennis gemaakt met de Sudobe en zijn meer te weten gekomen over de rol die deze stichting vervult in het behartigen van de belangen van doven en slechthorenden in Suriname.

De workshop werd op een praktische en interactieve manier gegeven en was voornamelijk gericht op de theorie over de dovencultuur en de basis van gebarentaal.

De avond werd afgesloten met het spelen van enkele spelletjes, waarbij de nadruk voornamelijk werd gelegd op het toepassen van de aangeleerde gebaren.

De participanten hebben positief gereageerd op de workshop en kijken uit naar een vervolg. Zij vonden het vooral geweldig kennis te mogen maken met de dovencultuur en de basis van de gebarentaal te leren.

Enkelen van hen zijn ook de mening toegedaan dat de Surinaamse samenleving zich meer moet verdiepen in de gebarentaal, zodat zij beter kan communiceren met deze doelgroep.

Het team dat de workshop heeft georganiseerd, blikt tevreden terug.

Tijdens de workshop ‘gebarentaal’ georganiseerd door JCI Paramaribo. Foto: Facebook