Idi Lemmers vervult een hoofdrol in de film Wiren. De film gaat op 10 december in première.

“Het is eindelijk zo ver. De teaser van de film Wiren is klaar!,” zegt regisseur Ivan Tai-Apin. “We hebben er keihard aan gewerkt om deze, zoals beloofd, in de maand juli te lanceren”. Sander Coumou, Director of Photography van de film, is inmiddels begonnen met de montage en hij heeft ook de teaser in elkaar gezet.

“We willen met deze teaser voor de gehele Surinaamse gemeenschap – zowel binnen als buiten Suriname – alvast een tipje van de sluier lichten. Dat recht hebben onze Surinamers, omdat ze ons de afgelopen twee jaar zoveel support hebben gegeven en ons nog steeds ondersteunen. We zijn er nog niet, maar we kunnen verzekeren dat de film in première gaat op 10 december 2018, Internationale Dag van de Rechten van de Mens,” zegt Tai-Apin.

“Na de teaser zal de officiële trailer gelanceerd worden op Werelddovendag, die elke vierde zaterdag van de maand september herdacht wordt,” deelt de regisseur mee. “Ondertussen zijn we nog druk bezig met de montage, color-grading, geluidsbewerking en muziek editing van de meer dan zeventig opgenomen scènes. Niet echt een kleine klus, maar we zijn optimistisch om deze binnen vijf maanden te klaren.”

Stichting SUDOBE (Surinaamse Doven Belangen), de initiatiefnemer van deze speelfilm, wil eenieder bedanken die tot nu toe op zijn of haar eigen wijze een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit product. “We zijn er bijna,” zegt de voorzitter van stichting SUDOBE, Henk Kimpoel, in gebarentaal. “Om de film te maken hadden we volgens onze crisisbegroting SRD 460.000 nodig. Uiteindelijk hebben we daar maar 90% van binnen gekregen waarmee we de 30 draaidagen konden bekostigen. We hebben dus nog steeds geld nodig om de film op hoge kwaliteit af te ronden. Dit project is ontzettend belangrijk voor alle doven en slechthorenden in Suriname,” gebaart hij.

De totale opbrengsten van Wiren zullen uiteindelijk ten goede komen aan nieuwe projecten van stichting SUDOBE.

Indien u deze Surinaamse speelfilm nog financieel wilt ondersteunen kan dat door een donatie op één van de rekeningen van Wiren de speelfilm te storten bij de Surinaamse Postspaarbank:
SRD rekno.: 403.000.222
USD rekno.: 403.000.223
EUR rekno.: 403.000.224
Voor meer informatie over het doneren: telefoon +597 8683733, email filmproductie12@gmail.com. Updates: wirenthemovie