Quota International of Suriname heeft in verband met haar 20-jarig jubileum vandaag, 20 instellingen blij gemaakt met een donatie. De serviceclub voert elk jaar rond haar verjaardag een donatieproject uit. Afgevaardigden van de instellingen hebben in de Ballroom van Royal Torarica cheques in ontvangst genomen. De gezamenlijke waarde was SRD 100.000.

Quota International of Suriname heeft bij viering van haar 20-jarig jubileum, 20 instellingen blij gemaakt met een donatie.

Instellingen die in aanmerking wensen te komen voor een donatie, kunnen een aanvraag indienen. Op basis van criteria kan die aanvraag gehonoreerd worden. De vertegenwoordigers van de instellingen die dit jaar een donatie hebben ontvangen, hebben aangegeven waaraan het geld besteed zal worden, zegt de voorlichting van Quota.

Onder meer zullen matrassen, glas voor ramen, stoelen, ventilatoren en computers met bijbehoren worden aangeschaft. Ook zal in bepaalde gevallen de was-aanrecht keuken worden vervangen en een naaimachine worden gekocht. Het financieren van voorlichting over gebitsverzorging, een infofilm, camerabeveiliging, betegelen van een hofje en schoenen voor pupillen staan ook op de lijst.

De ontvangende instellingen zijn: Evie, Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Mr. Huber Stichting, Stichting PHP (People Helping People), Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen, Sukh – Dhaam, Stichting Swarnapath, The Bee’s tandverzorging, Stichting Rotary Suriname voor Autisme, Huize Prinses Margriet, Stichting Mijn Zorg, Wisma Asih, Jule Fernandesschool, Stg. ‘Een Parel in God’s Oog’, St. Claudia A, Wi Oso, Betheljada, Annie Crèche, Matoekoe, Kennedyschool.

Quota komt op verschillende manieren aan fondsen. De grootste en bekendste fundraisingsactiviteit van Quota is de jaarlijkse Quota Men Cook Out, waarbij mannen van binnen en buiten Suriname kosten noch moeite besparen om de allerlekkerste gerechten klaar te maken, deze te verkopen en de opbrengsten te schenken aan Quota. De club heeft ook vaste donoren. De ontvangen gelden, worden besteed aan het realiseren van projecten ten behoeve van verschillende doelgroepen, zoals kinderen en volwassenen met een beperking, senioren burgers en kansarme kinderen.

Bron: Starnieuws