Quota International of Suriname bestaat vandaag 18 jaar. Om dit te vieren heeft de service club in hotel Torarica aan 10 sociale instellingen cheques overhandigd met een gezamenlijk waarde van SRD40.350. Vincent Kenswil en Roshan Jadnanansing overhandigden namens alle 240 koks van de Quota Men Cook Out – een fundraisingsactiviteit van de service club – de cheques aan vertegenwoordigers van de instellingen.

De 40 leden van de service club zijn professioneel werkende vrouwen, die zich sterk maken voor sociaal zwakke groepen in Suriname, zoals kinderen en volwassenen met een beperking, ondervoede en verwaarloosde kinderen en senioren burgers. Jaarlijks organiseert Quota verschillende activiteiten om fondsen te verwerven. De bekendste fundraisingsactiviteit is de jaarlijkse Quota Men Cook Out.

Bij de Ouota Men Cook Out maken mannen van binnen en buiten Suriname gerechten klaar, verkopen deze en schenken de opbrengsten aan Quota, zegt de organisatie. Quota besteedt de ontvangen gelden aan het realiseren van projecten ten behoeve van haar doelgroepen. Stichting Bejaardentehuis Fatima Oord, Stichting Mijnzorg waar met HIV/AIDS besmette kinderen worden opgevangen, Stichting PRASORO voor het kind in nood, De Nationale Stichting Blindenzorg, Kennedyschool voor dove- en slechthorende kinderen in de leeftijdscatagorie van 4 tot 18 jaar en Kindertehuis Stichting Lobi Pikien behoren tot de instellingen die een donatie hebben gekregen.

Quota International of Suriname is begonnen met 15 leden en is onderdeel van het netwerk van Quota International Inc, dat wereldwijd bestaat uit meer dan 250 clubs verspreid over vijf werelddelen.

Bron: Starnieuws